RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Американці насмішили страхом перед ядерним ударом Путіна

Багато жителів США всерйоз побоюються того, що президент Росії Володимир Путін завдасть їхній країні ядерного удару, від якого вони не зможуть захиститися, оскільки їх нє озброєння поступається російському.

Про це йдеться у матеріалі головного редактора "Апострофу" Дениса Поповича за підсумками його участі у прямому ефірі однієї з американських радіостанцій.

"Спілкуючись дві години у прямому ефірі, я з подивом для себе зрозумів, що громадяни США всерйоз побоюються ядерної війни з Росією, тому що вважають президента РФ Володимира Путіна фанатиком, цілком здатним натиснути на червону кнопку. І більше того, вони побоюються, що США можуть зазнати поразки в цій війні, оскільки їхній ракетно-ядерний арсенал поступається російському", - пише журналіст.

"Саме таку точку зору відстоював мій американський співрозмовник у прямому ефірі. Серед іншого він заявив, що багато стратегічних бомбардувальників ВПС США застаріли, оскільки розроблені ще в 1950 роках і оснащені "древніми" вільно падаючими бомбами. Крім того, американські міжконтинентальні балістичні ракети (МБР) Мінітмен III перероблені таким чином, що замість трьох бойових частин несуть одну, сильно знижуючи можливості США для нанесення удару у відповідь", - йдеться у матеріалі.

За словами Поповича, американський експерт зазначив, що ракетно-ядерний арсенал США не модернізувався вже більше 25 років, а російські ядерні сили отримали нове обладнання, рівного якому немає в США.

"Багато радіослухачів, які дзвонили в ефір зі своїми питаннями, загалом поділяли побоювання щодо високої ймовірності ядерної війни між Росією і США. При цьому вони досить живо цікавилися ситуацією в Україні, а деякі запитували, коли ж Барак Обама допоможе нашій країні "летальною" зброєю. З такою громадською думкою впевнений — взагалі не допоможе. Особливо напередодні виборів. Адже якщо американський виборець буде думати, що передавання в Україну протитанкового ракетного комплексу "Джавелін" хоча б теоретично здатне спровокувати ядерний удар, він ніколи не проголосує за президента, який санкціонував такий крок", - впевнений журналіст.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": "У США бояться, що Путін розв'яже проти них ядерну війну".