RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Просто тупили: з'явилася несподівана версія істерики Росії щодо "диверсії" у Криму

Російська влада, швидше за все, не проводила спеціально "липову" диверсію в Криму для виправдання подальшої ескалації конфлікту в Україні, а просто придумала її, щоб прикрити реальні проблеми у власному війську.

Таку думку у своєму блозі висловив український журналіст Сергій Сидоренко.

Свою версію журналіст обґрунтував тим, що диверсійну групу російські спецслужби нібито знешкодили в ніч з 6 на 7 серпня. Тієї ж ночі почалися незрозумілі військові маневри на кордоні з Кримом, було зупинено рух через кордон, але жодних офіційних коментарів від влади Росії не було. Про диверсійну групу російські ЗМІ почали говорити лише 10 серпня.

"Це не може мати іншого пояснення, крім одного: насправді РФ шукала публічну версію події, не маючи її три дні тому. Це повністю виключає російські офіційні пояснення про нібито "спецоперації по затриманню української ДРГ", - упевнений Сидоренко.

На його думку, швидше за все, сталася надзвичайна подія з російської сторони, можливо, дезертирство в армії РФ, яке включало загибель російських військових.

"І тепер дуже хочеться "списати" втрати на Київ. Але це не було частиною плану виправдання агресії", - упевнений журналіст.

Сидоренко підкреслив, що версії про підготовку до великої війни проти України не витримують критики. Захід і так не вірить Росії і тим більше не повірить у підготовку теракту Україною, а росіяни і без цієї новини вірять в агресивні настрої українців, і проведення таких дорогих і складних операцій вже не потрібні. Тому ця операція безглузда.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ спростовує заяву ФСБ про те, що українські диверсанти нібито проникли в окупований Крим.