RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ескалація на Донбасі: Тука розповів про справжні наміри Путіна

Росія буде нарощувати військові дії на Донбасі, щоб змусити Україну прийняти окуповані території назад на вигідних РФ умовах.

Про це заявив заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука в ефірі 5 каналу, передає Цензор.НЕТ.

"Головна мета Путіна, я абсолютно переконаний - не захоплення нових територій. Росія вдавилася тим шматком, який вона зараз хапнула, і не може нічого з цим вдіяти. А головна мета - повернути окуповані території, зокрема, Донбас, але на своїх умовах, які для нас, звичайно, неприйнятні. Навколо цього і йде зараз протистояння", - підкреслив Тука.

Він висловив упевненість в тому, що Україні не варто побоюватися повномасштабного вторгнення Росії, але нарощувати напругу в регіоні президент РФ Володимир Путін продовжить.

Тука також допустив, що для досягнення своєї мети Путін може піти на захоплення нового населеного пункту в Донецькій чи Луганській області, щоб змусити Україну піти на поступки. Всі політичні дії Росії навколо Мінських угод, на думку Туки, також частина цієї гри.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що військова обстановка в Україні в найближчі місяці буде загострюватися.