RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Загадка з рукостисканням Путіна і Порошенко: в Україні вже обурюються

Журналісти кремлівського пулу Андрій Колесніков і Дмитро Смирнов навели суперечливу інформацію щодо рукостискання президентів України і РФ Петра Порошенка та Володимира Путіна на переговорах "нормандської четвірки" в Берліні.

Свою версію Колесніков розповів в матеріалі за підсумками переговорів, опублікованому на сайті видання "Коммерсантъ".

Путінський пропагандист пише, що президенти привіталися, при цьому ініціативу нібито виявив саме Порошенко, простягнувши руку російському президентові.

"Володимир Путін, з'явившись в переговорній кімнаті, легко привітався з Петром Порошенком. Той сидів до нього спиною і міг, напевно, зробити вигляд, що не помічає російського президента, але не став і одразу подав йому руку", - написав Колесніков.

У свою чергу Смирнов, співробітник газети "Комсомольская правда", яка є улюбленою газетою Путіна, у своєму Twitter привів іншу версію.

"Рукостискання Путіна і Порошенко в Берліні не було: коли президент Росії увійшов у зал, президенти Франції і України вже сиділи за столом", - написав журналіст.

Варто відзначити, що і Колесніков і Смирнов були присутні в Берліні під час зустрічі президентів України і Росії, і бачили одну "картинку". Тому протилежні дані про рукостискання викликають подив. Раніше Путін і Порошенко завжди тиснули один одному руки, оскільки це передбачено дипломатичним протоколом. При цьому рукостискання потрапляло на фото і відео. В даному випадку такі кадри відсутні.

На ситуацію з "загадковим" рукостисканням відреагував українських карикатурист Георгій Ключник, прийнявши на віру версію Колеснікова. Художник намалював карикатуру, супроводивши її у Facebook критичним зауваженням на адресу Порошенка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в заявах Порошенко і Путіна за підсумками зустрічі в Берліні знайшли серйозну розбіжність. Так, президент України підкреслив, що Росія підтримала необхідність впровадження збройної поліцейської місії ОБСЄ. У свою чергу Путін не згадав того факту, що це буде саме озброєна місія і що вона візьме контроль над українсько-російським кордоном.