RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Трамп і Україна: з'явилися чутки про відставку у Кабміні

Старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк заявив, що в Україні наслідком обрання Дональда Трампа президентом США може стати відставка міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Про це він заявив у коментарі "Апострофу".

На думку Октисюка, кадрові перестановки всередині українського дипломатичного корпусу стали б природним наслідком нових реалій.

"Ходять чутки, що в нових умовах готується відставка голови МЗС. І вона може статися навіть за власним бажанням Клімкіна", - повідомив Октисюк.

Аналітик, посилаючись на інформацію дипломатів, додав, що Клімкін може бути призначений послом України в Римі, а його дружина — послом у Ватикані.

Експерт додав, що у разі уходу Клімкіна з посади глави МЗС потрібно починати "все заново" в питанні реалізації Мінських домовленостей.

Новий президент США Дональд Трамп офіційно вступить у свої повноваження 20 січня наступного року. Докладніше про те, якою буде стратегія України у відносинах з новим складом Білого дому, читайте в матеріалі "Небезпечний маргінал: чи пригадає Трамп образи з України" на "Апострофі".