RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Перерахунок голосів в США: експерти оцінили ймовірність перемоги Клінтон над Трампом

У декількох штатах США вирішили перерахувати голоси на президентських виборах, однак це навряд чи вплине на фінальний результат.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" Остання надія: чи є шанси у Клінтон "перерахувати" Трампа.

Автор пише, що, хоча переважна більшість аналітиків та оглядачів зі США не вірять, що перерахунок може призвести до перемоги Клінтон, формально надія все ще залишається.

"У деяких штатах вибірники формально не зобов'язані голосувати за кандидата, який переміг у їх штаті. І зараз зростає тиск саме на таких членів Колегії — в надії, що вони віддадуть голоси за представника Демократичної партії. Вони зберуться для голосування в своїх штатах 19 грудня", - йдеться в матеріалі.

"Чесно кажучи, я не вірю, що результати виборів вдасться переглянути. Після заяв, зустрічі Трампа з Обамою і початку формування команди я не бачу, які можуть бути технічні і політичні можливості переглянути вибори. І так видно досить низький рівень довіри американців до політичної системи своєї країни", - сказав "Апострофу" Олег Білоколос з фонду "Майдан закордонних справ".

З його думкою погодився американіст, колишній радник посольства України в США Олександр Потєхін, зазначивши, що Клінтон відсторонилася від процедури перерахунку голосів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Трамп активно почав збирати команду для роботи в Білому домі.