RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

​ЗМІ: «Колишня» влада і російський бізнес атакують Луценко і Насирова

Проти генпрокурора Юрія Луценко та голови ДФС Роман Насіров разгорнули масштабну кампанію з дискредитації. Ініціаторами кампанії стали українські чиновники-утікачі з екс-команди Януковича та представники російського бізнесу.

Про це йдеться у статті, опублікованій на Обозревателе.

У виданні зазначають, що ряд медіа вже встигли звинуватити генпрокурора в спробі рейдерського захоплення підприємства "БРСМ-Нафта". У свою чергу Насиров, який став ініціатором справи про несплату податків "БРСМ-Нафтою", також став об'єктом інформаційної атаки.

"На те, що обшуки проходили в рамках кримінальної справи про несплату 1 млрд гривень податків, увагу намагалися не акцентувати. Як і на те, що саме на нафтобазі цієї компанії під Києвом в минулому році стався вибух, що спричинив смерть людей. Та й то, що "БРСМ-Нафту" пов'язують із збіглим і оголошеним в розшук Едуардом Ставицьким, екс-міністром часів Януковича, теж багато ЗМІ не поширювалися ", - пише автор.

Автор статті припускає, що замовник медіа кампанії Ставицький, тому що про нього ніхто не згадує, а глава ДФС Насиров навпаки, став одним з головних героїв новин.

Ще один приклад, який наводиться в статті, - інформаційна атака після того, як ДФС розкрила незаконну фінансову діяльність компанії "Мегаполіс-Україна" на суму понад 600 мільйонів гривень.

"Справжні Власники" Мегаполіс "- російська група підприємств" Меркурій "., Які в тому числі спеціалізуються на виробництві зброї та боєприпасів для російської оборонки Вони були сильно роздратовані діяльністю ДФС і Насирова і у відповідь на дії фіскалів, розгорнули в ЗМІ" мінусову "інформаційну кампанію ", - зазначає автор.

Як підкреслює видання, інформатакі сьогодні звичний атрибут в роботі чиновника.

"Найчастіше за такими нападками стоять представники бізнес-структур, які хочуть зберегти свої сфери впливу шляхом тиску на силовиків", - резюмує автор.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: Насіров, ДФС