RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Тупо і безвідповідально: в Україні жорстко відповіли прихильникам скасування санкцій проти РФ

Санкції, які були введені Заходом проти Росії через її агресивну політику щодо України, мають бути не лише продовжено, але й посилено.

З такою заявою в інтерв'ю Лізі виступив секретар РНБО України Олександр Турчинов.

За його словами, санкції є механізмом Заходу захистити самого себе, а не якимось чином допомогти Україні в боротьбі з російською агресією.

"Підтримка і захист, на яку розраховувала Україна, коли відмовлялися від ядерної зброї, - виявилася порожнім звуком", - сказав Турчинов, нагадавши про фактичну бездіяльність українських партнерів при військовому захоплення Росією Криму.

"Не треба сподіватися на вибори у Франції, Америці чи ще десь. Якщо для когось це надважливо - значить, він не вірить у свої сили і в свою країну. Рішення послабити санкції проти Росії - в першу чергу послабить Європу. Санкції - це елементарний самозахист Європи від агресії РФ", - пояснює секретар РНБО.

Турчинов нагадав, що сили АТО змусили агресора відступити із значної території Донбасу.

"Але при цьому в балтійському регіоні посилюється військова міць РФ. В Калінінградську область завозиться потужне наступальне озброєння, здатне нести, в тому числі, і ядерний потенціал. Ці засоби дозволяють наносити їм удари по будь-яким повітряним та надводним цілям в Балтійському морі, загрожувати не лише східній, але і центральній Європі. Далі. Окупація Криму. Сьогодні російський військово-морський флот повністю домінує в Чорному морі. І НАТО не виставило цьому альтернативу", - каже секретар РНБО, відзначаючи, що Сирія також стала для РФ плацдармом для ведення гібридної війни проти ЄС.

"Знищуючи цивільну інфраструктуру, Москва свідомо формує найпотужніші потоки біженців в Європу. А це не тільки соціально-економічні проблеми, але і просування до влади підтримуваних РФ політичних сил, це і серйозний удар по безпеці країн ЄС. Крім того, прикриваючись допомогою Асаду, Росія створила потужні військові бази на Середземномор'ї для своїх ВМС і ВКС. Там створені усі умови для розміщення ракетного озброєння будь-якого типу. Це фактор найпотужнішого впливу на весь Середземноморський регіон. Що цьому протиставлено нашими союзниками, крім санкцій та політичних заяв?", - говорить Турчинов.

За його словами, "санкції - це не нам (Україні – ред.) подарунок, а той мінімум, який західний світ може протиставити агресії Росії". "Вибачте, але це тупо і безвідповідально говорити зараз про їх скасування. В нинішніх умовах потрібно посилити санкції, поки не стало занадто пізно", - додав Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", помічник новообраного президента США Джек Кінгстон заявив, що США повинні переглянути санкції проти РФ.