RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​У Росії оцінили ймовірність угоди Трампа з Путіним щодо України

Москва і Вашингтон мають намір домовитися між собою щодо ситуації з російською агресією проти України.

Про це у своїй колонці у Finanсial Times пише коментатор-міжнародник Гідеон Рахман.

За його словами, очікується, що США приймуть анексію Криму, хоча офіційного визнання півострова російською територією може і не бути. В обмін на це Росія забирає свої війська з Донбасу.

Також Рахман уточнює, що йдеться про глобальну конфронтацію НАТО і РФ. Зокрема, за словами експерта, сторони можуть домовитися про те, що Кремль перестане загрожувати країнам Балтії, а в обмін на це США не будуть збільшувати свій контингент військ біля кордонів РФ. Рахман також пише, що вже в подальшому може бути досягнута домовленість по Близькому Сходу. Він зазначає, що Дональд Трамп може перестати наполягати на зміні влади Башара Асада, а разом з Володимиром Путіним будуть воювати проти терористів ІДІЛ.

Водночас російський політолог Андрій Піонтковський у коментарі "Апострофу" підкреслив, що ймовірність такої угоди "не тільки велика: вона просто артикульована обома сторонами".

"Інша справа, як до цієї операції поставиться такий традиційний істеблішмент республіканський, адже більшість в обох палатах належить республіканцям", - додав Піонтковський.

Більше про це читайте у матеріалі "Апострофу" Велика угода: за що торгуються Путін і Трамп.