RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Комітет виборців України назвав антилідерів фракцій

Комітет виборців України склав рейтинг, у якому показав найбільш неефективних лідерів парламентських фракцій.

Лідерами антирейтингу стали глава фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко і лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко. Як зазначається в описі, рейтинг був складений на основі наступних критеріїв: відвідуваність засідань парламенту і комітету, участь в голосуваннях, успішність законопроектів і правок, якість законопроектів.

"Серед лідерів фракцій найкраще відвідували засідання парламенту Максим Бурбак і Юрій Бойко. У них 95% відвіданих засідань за даними електронної системи. Щодо комітетів Ради, то їх краще всього відвідували Максим Бурбак (94% відвіданих засідань), Олег Березюк (77%) і Ігор Гринів (50%). Найгірші показники відвідуваності комітетів у Юлії Тимошенко і Юрія Бойка: 12% і 11% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Юлія Тимошенко пропустила половину голосувань в Раді. З 7 196 голосувань лідерка "Батьківщини" була відсутня при 3 702. Юрій Бойко пропустив трохи менше - 2087 голосувань. У інших лідерів значно кращі показники. Відповідально до голосувань ставилися Максим Бурбак (лише 7% пропущених голосувань) і Олег Березюк (6% пропущених голосувань).

Щодо юридичної коректності законопроектів, то тут Антилідером є Юрій Бойко. 80% проектів законів керівника «Опозиційного блоку» отримали негативну оцінку Головного науково-експертного управління ВРУ.

"Серед лідерів фракцій найбільш реалістичні до виконання законопроекти у Ігоря Гриніва, найменш - у Юлії Тимошенко. Згідно з даними Міністерства фінансів, 76% проектів законів лідера БПП є такими, які реально втілити. Протилежна ситуація у лідера "Батьківщини". Половину зареєстрованих проектів законів Юлії Тимошенко неможливо реалізувати. З 66 проектів законів нереальними до виконання є 32", - відзначили в КВУ.

Раніше "Апостроф" писав, що депутатів Ради викрили в корупції з мільйонними тендерами "Укрзалізниці".