RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Геращенко назвала причину різкого загострення на Донбасі

Загострення ситуації на фронті відбувається, як правило, перед важливими міжнародними зустрічами або переговорами - щоб підняти ставки в торгах.

Таку думку висловила віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, 29-30 січня загострилася ситуація в зоні проведення антитерористичної операції в районі Авдіївки, через що гинуть українські військові.

"Загострення ситуації на фронті, як правило, відбувається напередодні важливих міжнародних зустрічей або переговорів, така ФСБшна тактика - підняти ставки в торгах, лякати світ загостренням конфлікту, наступом, брязкати зброєю, погрожувати силою", - написала Геращенко.

"РФ не виконує не тільки пункт мінських угод про негайне звільнення заручників, але і ключовий, перший, безпековий - про негайне припинення вогню, встановлення режиму тиші. Воєнторг працює щодня - в так званих гумконвоях чи по залізниці до окупованого Дебальцева, через неконтрольований українсько-російський кордон, щедро завозять бойовикам зброю для вбивства українців, цивільних і військових ", - зазначила депутат.

Геращенко підкреслила, що для Росії втрати - це не люди, а тільки цифри.

"Для України наші загиблі герої - це наша трагедія, це наше спільне горе, це наші друзі і знайомі, світлі хлопці, з якими ще вчора пили чай десь на Донбасі чи чиї сім'ї знаєш особисто. Для Кремля - просто цифри і статистика, ось в чому різниця. Для Європи і світу ... - це щось далеке, про що не завжди комфортно думати і згадувати. Інакше ніхто з європейців не міг на повному серйозі говорити про місцеві вибори на Донбасі як шлях до закінчення війни ", - підсумувала нардеп.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в штабі АТО повідомили про нові втрати в боях під Авдіївкою.