RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​В РФ розповіли, чому Путіну не варто чекати швидкого зняття Трампом санкцій з Росії

Дональд Трамп дійсно має намір внести потепління у відносинах між Москвою і Вашингтоном, проте говорити про термінове зняття санкцій з Росії поки рано.

Таку думку у своїй колонці для видання Собеседник висловив американіст Михайло Таратута.

Він звернув увагу, що проти позиції Трампа в питанні санкцій виступає практично весь політичний клас Америки. Йдеться про Конгрес, експертах в аналітичних центрах та ЗМІ, з якими у нового президента США виник гучний конфлікт.

"Покінчити з санкціями простим розчерком пера означало б для Трампа увійти в вбивчий клінч зі своїми найбільшими противниками. Прийми Трамп таке рішення, законодавці у відповідь, швидше за все, проведуть закон, що пропонує ще більш чутливі для Росії санкції", - говорить Таратута.

При цьому він додав: "Трамп, звичайно, накладе на цей закон вето, але цілком може статися, що Конгрес набере достатню кількість голосів, щоб подолати президентське вето. А це для Трампа вже буде серйозна поразка".

У такій ситуації, пише журналіст, Трамп навряд чи буде йти по такому конфронтаційному шляху. "Більш ймовірно, що у відносинах двох гілок влади щодо питання про Росію буде вестися постійний торг: ви погоджуєтеся на те, а я погоджуюся на це. Це буде шлях компромісів, тактичних перемог і поразок кожної із сторін. Чим більше позитивних результатів у ході нормалізації наших відносин з Америкою вдасться досягти, тим легше буде зробити кожен наступний крок", - вважає експерт.

Разом з тим, він підкреслив, що Трамп може змінити свій "російський тренд" через свою непередбачуваність. "Словом, незважаючи на обіцяючу телефонну розмову, жести Трампа щодо нашої країни, говорячи мовою бізнесу, — це поки ще більше протокол про наміри, але ще не підписаний контракт. Виглядає заманливо, але чіткої визначеності поки ще немає", - зауважив Таратута.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Леонід Радзіховський висловлював думку, що США знімуть санкції з Росії тільки після перемоги над ІДІЛ, де Росія повинна буде докласти великі зусилля.