Крим здавати в оренду не можна - Артеменко

Депутат Верховної ради Андрій Артеменко заявив, що окупований Крим не можна здавати в оренду.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, передає кореспондент "Апострофа".

"Щодо Криму. Основою мирного врегулювання на півострові може бути експертна ідея. Наприклад, подвійний суверенітет або міжнародна адміністрація на перехідний період. Це дозволить відновити в Криму суверенітет України, а не втратити його остаточно. Півострів не може бути передано в оренду. Півострів – це територія України. Це аксіома. Можемо говорити про платне використання окремих інфраструктурних об'єктів", - заявив Артеменко.

Він також висловив свою думку з приводу того, як Крим опинився у складі України.

"Я переконаний, що саме тому Крим був переданий в Україну для того, щоб зберегти цю територію саме за Радянським Союзом. Я переконаний, що Крим був переданий саме як Автономна Республіка у складі української СРСР для того, щоб не платити борги, які офіційно існували у Радянського Союзу. Я переконаний, що ця геополітична гра в той час пануСталіну була вже не потрібна. А в 1943 році на ще одній зустрічі, яка відбулася між Рузвельтом і Сталіним, відбулася розмова щодо повернення та сплати відсотків за використання саме цього кредиту", - зазначив нардеп.

Також він прокоментував свій візит до Москви, заявивши, що погоджував його з керівництвом СБУ. При цьому Артеменко зазначив з приводу свого "мирного плану", що не обговорював його ні з ким з представників РФ або з членами партії "Опозиційний блок" Юрієм Бойко та Сергієм Льовочкіним.

"А що стосується пана Суркова (помічник президента РФ Владислав Сурков - ред.) - я ніколи в житті з ним не зустрічався", - додав Артеменко.

Читайте також на "Апострофі" інтерв'ю з Андрієм Артеменком, в якому він, зокрема, розповів, як буде домагатися реалізації свого "мирного" плану врегулювання українсько-російського конфлікту.