RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Росії пояснили неймовірну важливість Криму для Путіна

Російський політолог Дмитро Орєшкін прокоментував пропозицію спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна провести президентські вибори в 2018 році 18 березня — в день анексії Криму.

Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Мені здається, що Володінська стратегія буде більш охоче підтримана в Кремлі з раціональних міркувань. Бо пропаганда в руках Кремля: можна розгойдати, можна розповісти, як ми врятувалися від бази НАТО і ще від якихось там жахів, і таким чином великий могутній народ відстояв свої історичні права на Тавриду. Це можна розповідати – це недорого коштує. І загалом це працює", - зазначив політолог.

"Крим – це зараз єдине, хоч і віртуальне, завоювання, яке як і раніше викликає підтримку громадської думки. У цьому і парадокс. Бо Крим обходитися в 100 млрд рублів щорічно російському бюджету. Всього якихось 1,5 млрд доларів при ВВП в 1,3 трлн. Це навіть не відсоток, а десята частина відсотка від ВВП. Інше питання, що є ще Чечня, і "ДНР", "ЛНР", Абхазія та інші – так і накопичується. Так, Крим – це планово збиткова територія, але не у віртуальному просторі.

Так що заява Володіна – значущий сигнал для розуміння реалії стратегій, які можуть бути в рамках виборчої кампанії. Останнє слово, звичайно, за Володимиром Путіним, який скаже: або туди, або сюди. Можна, звичайно, назвати цю стратегію розгубленістю. А можна її назвати боротьбою різних груп впливу біля престолу, які пропонують найвищій особі різні стратегії, відповідно. Вони борються за те, щоб їх стратегію перша особа і ухвалила, що підвищує статус цих людей. Це – не розгубленість, це – перебір варіантів і вибір найбільш оптимального або того, який найбільше сподобається Володимиру Володимировичу. У вертикальній державі те, що подобається начальникові, те і є оптимальним", - написав Орєшкін.

Детальніше про те, чому в Кремлі намагаються знову акцентувати увагу на старій темі Криму читайте в матеріалі "Апострофа".