RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Наш край" вимагає мораторію на підвищення тарифів до виконання рішення РНБО

Приведення тарифів до обґрунтованого рівня та платоспроможності людей – єдина можливість уникнути комунального колапсу.

З такою заявою виступив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак.

За його словами, країну охопила криза комунальних неплатежів. Він зазначив, що сьогодні українці масово не платять за комуналку, оскільки необґрунтоване підвищення тарифів призвело до того, що українці стають дедалі біднішими.

“Тільки зниження тарифів та приведення їх до економічно обґрунтованих показників і реального рівня доходів українців дозволить вийти з цього порочного кола і зупинити комунальний колапс”, – сказав Олександр Мазурчак.

Співголова “Нашого краю” додав, що держава також не виконує свої зобов’язання з відшкодування субсидій постачальникам послуг, від чого страждають насамперед комунальні підприємства та ОСББ.

“Загальна сума заборгованості населення та держави за житлово-комунальні послуги в січні 2017 року вже досягла рекордної суми у 54,2 млрд гривень. А за результатами опалювального сезону цей борг стане ще більшим”, – говорить Олександр Мазурчак.

Також він нагадав, що минулого тижня “Наш край” спрямував відповідне звернення з вимогою не підвищувати тарифи на електроенергію з 1 березня та проаналізувати всі тарифи у відповідності до рішення РНБО.

“Ми наполягаємо, що влада має безумовно виконати рішення РНБО: скасувати підвищення тарифу на електроенергію та поінформувати громадськість про результати аналізу вже затверджених тарифів”, – підсумував політик.

За даними аналітиків, загальна сума заборгованості населення і держави за житлово-комунальні послуги в січні 2017 року сягнула рекордної суми в 54,2 млрд гривень. Загальний рівень заборгованості населення на кінець січня сягнув 29 млрд гривен. Окрім цього, наявна заборгованість держави перед постачальниками послуг за субсидії, яка становить 25,2 млрд гривень.