Росія свою брудну справу знає: журналіст розповів, що Україні робити з Самойловою

Україна повинна жорстко відстоювати свою позицію і не допускати на конкурс "Євробачення" у Києві представницю РФ Юлію Самойлову, яка виступала в аннексированном Криму.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав журналіст Айдер Муждабаєв.

"Україна повинна бути жорсткою. Україні має бути все одно, яка людина порушила закон. Є закон, є відповідальність, є передбачені процедури. Жодних винятків ні для кого робити не треба.

Залишається єдине питання, звернене до нашої влади: посилали вони офіційне попередження організаторам конкурсу – європейському оргкомітету Євробачення і російському оргкомітету, в якому було б зазначено те, що на територію України не будуть допущені артисти і журналісти, які відвідували окуповані території? Я ще рік тому про це говорив. Якщо цей лист існує, то прошу його опублікувати. А якщо не існує, прошу того чиновника, який повинен був офіційно зробити це попередження від України, пояснити, чому цього не було зроблено. І чому зараз Україна заднім числом повинна щось пояснювати? Треба було чітко поставити умову, щоб у Росії від початку не було спокуси відправляти представника, який був на території окупованого Криму. Це логічно було зробити. Тоді всі ці порушення були б потрактовані як свідомі провокації. А зараз з Росії дзвонять і просять прокоментувати цю тему, кажучи: "вона не могла знати, вона далека від політики", "її запросили – вона поїхала", а також - "як вам не шкода дівчинку?" та інші подібні міркування, розраховані на дурника.

З нашого боку було промахом не попередити подібну ситуацію. Росія свою брудну справу робить. Питання в іншому: як ми в Україні будуємо свою інформаційну оборону і чому ми дозволяємо потрапляти в ситуації, які можна ліквідувати за 10 хвилин – складанням тексту листа і його відправкою?", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", глава МЗС України Павло Клімкін назвав участь російської співачки Юлії Самойлової в "Євробаченні-2017" черговою провокацією з боку РФ.