RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Заради кредиту ЄС уряд погодився зняти мораторій на експорт лісу-кругляка - Коновалюк

Уряд авансом бере гроші за перетворення країни на сировинний придаток Європи.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук заявив економічний експерт, лідер ВО «Нова Україна» Валерій Коновалюк, коментуючи сьогоднішнє рішення Європейської комісії про виділення Україні 600 млн. Євро кредиту.

За його словами, європейці зробили публічною позицію української влади, яку вона приховує. «Вранці гроші – ввечері кругляк! Ось і вся політика нинішньої влади. Влада авансом бере гроші за перетворення нашої країни на сировинний придаток Європи. Погоджуючись на кредит, уряд за парламент прийняв рішення про зняття мораторію на експорт лісу-кругляка», – зазначив Валерій Коновалюк.

Експерт наголосив, що Україна і сама може робити з цього дерева меблі та папір. «Нам потрібна наша деревина не для європейських, а для українських фабрик, щоб створювати нові робочі місця не для європейських, а українських громадян, піднімати не чужу, а вітчизняну економіку», – заявив Коновалюк.

«Тимчасовиків у владі не хвилює, що буде завтра. Їм головне отримати гроші сьогодні», – резюмував Валерій Коновалюк.

Сьогодні Єврокомісія від імені Євросоюзу затвердила виділення Україні другого траншу за макроекономічною допомогою, який становить 600 мільйонів євро. Як повідомили ЗМІ, глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україні для отримання кредиту необхідно тільки вирішити питання про зняття мораторію на експорт лісу-кругляка.