RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Аваков і Турчинов почали кампанію щодо зміни прем'єра - експерт

Рішення щодо транспортної блокади тимчасово окупованих територій Донбасу було продавлено головою МВС Арсеном Аваковим і секретарем РНБО Олександром Турчиновим і є елементом боротьби за крісло прем'єра.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав політолог Кость Бондаренко.

"Що стосується блокади непідконтрольних Україні територій, то я тут бачу виключно боротьбу за владу в Україні, боротьбу за прем'єрство і відповідно початок прем'єрської кампанії. Це все йде від людей, які продавили це рішення про блокаду Донбасу – Турчинова і Авакова. Сьогодні саме вони починають тиснути і на президента, і на інших, і на інші гілки влади, щоб приймалися такі рішення, які говорять про те, що треба наводити порядок. Їх не цікавить те, що блокада Донбасу суперечить Мінським домовленостям, що це викликає протест з боку партнерів України. Зокрема, вже висловили своє невдоволення і ЄС, і США", - зазначив політолог.

"Взагалі нині рішення, які пропонуються владою, демонструють, що ведеться така кампанія, і Україна виглядає так: ми нікого взагалі не слухаємо і будемо діяти так, як ми вважаємо за потрібне", - написав Бондаренко.

Читайте також колонку політичного експерта Анатолія Октисюка про те, що насправді змусило Порошенка піти на таке рішення і яку роль у цьому відіграє Олександр Турчинов.