RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Підготовка до виборів: в Україні оцінили шанси Порошенка на перемогу

У партії "Блок Петра Порошенка" на даний момент зберігаються досить непогані шанси як мінімум істотно не втратити свої позиції.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

"У БПП нині не така страшна ситуація, як її змальовують. Це партія влади: вона має ресурс - бюрократичний, фінансовий і організаційний. У влади в цілому є декілька технологічних партій-проектів, які можуть грати, як на правому сегменті, так і на полі електорату, що дотримується центристських позицій. Певною мірою вони боротимуться й за лівого виборця. Тому скоріше за все, при збереженні нинішньої виборчої системи у влади досі зберігаються досить непогані шанси як мінімум не суттєво втратити свою позицію. Принаймні за допомогою різного роду технологічних партій, який у АП є близько трьох-чотирьох, і можна дуже легко відновити баланс і паритет. Ну і зважаючи на те, що буде застосовуватися адміністративний тиск на виборчих округах, то, звичайно, що є шанси втримати ситуацію. Крім того, звичайно, той же вихід Ігоря Гриніва, як стверджують окремі джерела в адміністрації президента, ґрунтується на бажанні і вказівці Петра Порошенка виробити якусь додаткову стратегію і мати запасний варіант на випадок якоїсь турбулентності, коли потрібно буде виходити на вибори. Тому підготовка йде", - зазначив експерт.

"Нині чекаємо на певну подію, яка дасть Порошенкові сильний козир. Швидше за все, як кажуть у дипломатичних колах, відправною точкою у питанні нових виборів до Раду для президента буде надання безвізу Україні", - додав Октисюк.

На його думку, це той козир, з яким можна досить активно йти, боротися за кожного виборця.

"Можливо, навіть у травні, коли буде третя річниця з моменту обрання Петра Порошенка президентом, буде ухвалено таке доленосне рішення. Адже саме на цей період пророкують ухвалення конкретного процедурного рішення щодо безвізовогоу режиму для України", - написав експерт.

Більш докладно про те, які процеси відбуваються в самій БПП і чим зумовлена активність депутатів у регіонах, читайте в матеріалі "Апострофа".