RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коновалюк розкритикував плани Кабміну щодо приватизації стратегічних держпідприємств

Приватизація стратегічних державних підприємств є спробою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана тимчасово призупинити падіння економіки і відстрочити відставку уряду.

Про це в інтерв'ю журналістам ТРК "ЕРА" повідомив економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, передає "Обозреватель".

За словами Коновалюка, розпродаж державних активів призведе до незворотних процесів в економіці.

"Щоб втриматись на посаді і частково стримати негативні процеси в економіці, Гройсман розпродає стратегічні підприємства "Укрспирт", "Одеський припортовий завод" і "Турбоатом", на яких сьогодні тримається економіка країни", - сказав Коновалюк.

За його словами, розпродаж підприємств під приводом їх неефективного менеджменту не відповідає дійсності.

"Це міф, який нам нав'язується заради чергового кредиту МВФ. Лідерами у рейтингу платників податків є саме держпідприємства: "Укргазвидобування", "Нафтогаз", "Укрзалізниця" та інші", - зазначив Коновалюк.

Він також нагадав, що в часи незалежності в Україні приватизували 128 тисяч підприємств, в результаті чого 30% взагалі зникли, майно було розпродано, а 60% стали збитковими.

"Зараз, щоб перезапустити економіку, нам потрібно поліпшити менеджмент на державних підприємствах та забезпечити їх держзамовленнями. В тих сферах, де це зроблено, результат говорить сам за себе", - заявив Коновалюк.

Нагадаємо, одним з пунктів Меморандуму між Україною та МВФ є приватизація підприємств, що перебувають у державній власності: "Укрспирт", "Одеський припортовий завод" і "Турбоатом".