RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Експерти очікують в Україні "Революцію батарей" або перезапуск економіки

Зірвані дедлайни з реформ, звільнення глави НБУ Валерії Гонтаревої та поява нових політичних гравців – такі події політологи назвали головними трендами майбутнього політичного сезону.

Про це пише "Обозреватель".

Так, на думку Костя Бондаренка, і уряд, і адміністрація Президента зірвали всі дедлайни з пенсійної та земельної реформ, які пообіцяли МВФ, тому головний тренд – це збір голосів «під реформи».

«Схоже, що і наша влада, і наші зовнішні партнери серйозно стурбовані тим, щоб набрати голоси під реформи, та, особливо, пенсійну. Транші приходять, а за них хочуть конкретні результати», – заявив Бондаренко.

А на думку Андрія Золотарьова одним з головних питань нового сезону буде кадрова політика Кабміну.

«Як би Гонтарева не намагалася йти у фарватері вимог МВФ до української влади, схоже, що керівництво Фонду зацікавилося її діяльністю у кріслі головного банкіра країни. Ймовірно, їй час готуватися до ревізії «досягнень» з боку зовнішніх аудиторів», – повідомив політолог Андрій Золотарьов.

Експерти також впевнені, що у новому сезоні лояльність людей до політиків, які не входять до нинішньої структури влади, буде визначальною.

«Лояльно ставляться громадяни до тих політиків, хто не входить до нинішньої структури влади та кого не можна назвати представником попереднього режиму. Того ж Коновалюка не можна віднести ані до наявної політтусовки – він робить заяви у статусі експерта, ані до «злочинної банди» – Коновалюк зі скандалом вийшов з ПР з критикою Януковича ще у 2012 році – задовго до відомих подій. Риторика Коновалюка про нову індустріалізації та перезапуск економіки у подальшому знайде відгук у виборців», – повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Також політологи сходяться у тому, що влада не впоралася з нівелюванням соціальної напруженості після масштабного зростання цін на послуги ЖКГ. «Комуналка» загрожує стати об’єднувальним чинником для масових протестів населення – «Революція батарей» може вивести на вулицю багатьох.

Всі опитані журналістами експерти погодилися в тому, що саме найближчі кілька місяців зададуть тональність майбутнього політичного сезону.