RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Політична криза в Україні: експерт оцінив ймовірність дострокових виборів

В Адміністрації президента розмірковують над тим, як максимально усунути партію "Народний фронт", яка контролює частину важливих посад, від політичних процесів, щоб не довелося проводити дострокові парламентські вибори.

Про це пише експерт МЦПД Анатолій Октисюк у своїй статті для "Апострофа".

Одним із сигналів спроби послабленні позицій "Народного фронту" експерт назвав затримання колишнього депутата від цієї партії Миколи Мартиненка. Октисюк вважає, що "Народний фронт" не став вдаватися до шантажу виходом з коаліції, оскільки сам не зацікавлений у дострокових виборах.

За словами аналітика, деякі люди з оточення президента України Петра Порошенка вважають, що дострокові парламентські вибори дадуть шанс перезавантажити систему при мінімальних втратах. Також в Адміністрації президента вважають, що в разі дострокових виборів влада не втратить свої позиції, оскільки буде збережена колишня виборча система, яка разом з адміністративним ресурсом дозволить досягти непоганих результатів.

Однак Октисюк підкреслив, що проведення дострокових виборів цього року є малоймовірною подією, оскільки Порошенко не хоче вступати в зону політичної турбулентності, а "Народний фронт" готовий до максимальних поступок для збереження існуючої конфігурації.

Читайте докладніше про можливий розвиток політичної ситуації в Україні в матеріалі "Апострофа".