RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Новий кордон між Сходом і Заходом пролягає на Донбасі - Віталій Скоцик

Активна участь США у розв'язанні конфлікту на Донбасі може гарантувати мир в Україні і стабільний розвиток усій Європі. Дональд Трамп може зробити для загальної деескалації у світі не менше, ніж свого часу зробив Рональд Рейган.

Про це лідер Аграрної партії Віталій Скоцик пише у своїй статті, що вийшла 17 травня у впливовому американському виданні The Washington Examiner "Президентство Трампа дає надію на мир в Україні", передає Gazeta.ua.

У ній автор аналізує геополітичні виклики, з якими довелося зіштовхнутися сучасному світу, і ту роль, яку могла б зіграти американська адміністрація та особисто президент Сполучених Штатів у врегулюванні ситуації в Україні та Європі.

Віталій Скоцик проводить паралелі між нинішньою ситуацією у світі та Україні, яку своїми агресивними діями намагається дестабілізувати Росія, і подіями 30-річної давнини, коли "кордоном між Східною й Західною Європою був Берлінський мур". Саме Рональд Рейган, який тоді очолював Сполучені Штати, закликав зруйнувати цю символічну перешкоду, зведення якої поклало початок холодній війні.

На думку автора, саме послідовна політика США була не тільки каталізатором політичних змін у Східній Європі, але й "головною рушійною силою, яка допомогла об'єднати Німеччину та розвалила Радянський Союз".

Сьогодні, через 30 років, новий кордон між Сходом і Заходом прокреслено на Донбасі, впевнений Віталій Скоцик. Саме до цього регіону України, у якому Росія, ціною життів тисяч людей, укотре намагається продемонструвати свої імперські амбіції, нині прикута увага всього світу.

В умовах, коли нормандський формат і Мінські угоди явно "пробуксовують", розв'язання усіх викликів і загроз під силу Сполученим Штатам.

"Сподіваюся, - пише Віталій Скоцик, - президент Трамп закличе Росію припинити окупацію східних регіонів України".

На його думку, зусилля адміністрації США з деокупації Донбасу та інших регіонів України дозволять не тільки встановити мир та повернути стабільність у Східну Європу, але й зупинять нову холодну війну між західною цивілізацією та Росією.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: