RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Політолог розповів про протиріччя всередині партії Порошенка

Місцеві лідери розпочинають підготовку до президентських виборів, але навіть не всі представники БПП роблять ставку на перемогу нинішнього президента Петра Порошенка.

Про це написав у своєму блозі на сайті "Цензор.Нет" політолог Андрій Золотарьов.

За його словами, першим почав "зливати" Порошенка чернігівський мер Владислав Атрошенко.

"За два роки до президентських виборів або за рік до старту виборчої кампанії місцеві лідери починають робити ставки на майбутнього переможця. І не завжди навіть представники БПП ставлять на Петра Порошенка. У Чернігові мер міста Владислав Атрошенко підсилює опозиціонерів за рахунок інших союзників", – зазначив Золотарьов.

Політолог нагадав, як у Чернігові 25 травня представника "Нашого краю" Віктора Бистрова відправили у відставку з поста секретаря Чернігівської міськради.

"Чому це важливо? Тому що з 42 мандатів у міськраді рівно половина – 21 належав "Нашому краю (12 депутатів) і БПП (9 депутатів)", – написав Золотарьов.

На думку політолога, для створення нової промерської більшості у міськраді Атрошенко потрібно обов'язково залучити або "Батьківщину" (7 депутатів), або радикалів (3 депутати), або Опоблок (3 депутати).

"Таким чином, Атрошенко почав власну гру, і в ній навряд чи є місце інтересам Президента", – додав Золотарьов.

Політолог також зазначив, що останні зміни в Чернігівській міськраді свідчать про активну підготовку до виборів.

"Стартував процес розкладання яєць у різні "кандидатські"кошики регіональними елітами БПП. Далі їх стане більше. І якщо процес не буде вчасно блокований, Порошенко поступово втратить і так невеликі шанси на перемогу: "свої" ж його і зіллють. І роль Атрошенко в тому, що він став першим, хто ризикнув", - резюмував Золотарьов.