RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Є важливіші завдання: в Росії вказали на проблему Путіна з новою війною

На сьогоднішній день пріоритетним завданням для Кремля є зняття санкцій і відновлення діалогу з Заходом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила російський політолог Лілія Шевцова.

За її словами, зараз для влади РФ критично важливо зберегти систему всередині країни, побудовану на використанні фінансових, технологічних та інвестиційних ресурсів західних країн.

Шевцова передбачає, що поки Путін не зважиться на нові конфлікти і розпалювання війни.

"Це загроза залишитися в маргіналіях і ізоляції. Кремль не може цього допустити. Особливо спостерігаючи, як Пекін заповнює вакуум, що залишився в Європі після відходу Росії", - зазначила вона.

Шевцова підкреслила, що Москві потрібна справжня перемога, а не імітація, тому просто так повернутися до переговорів із Заходом Путін не може.

"Але є і ще більш серйозна проблема: за рахунок чого мобілізувати електорат і зняти невдоволення? Найефективніший засіб - це скинути Росію в чергову "войнушку", - сказала вона, уточнивши, що росіяни втомилися від військового патріотизму і більше не готові до нових воєн.

Політолог додала, що зараз в Росії почалася чергова хвиля пошуку ворогів і "іноземних агентів", але це не означає відмови від спроби налагодити відносини з Заходом. Просто Москва намагається знайти вирішення ситуації, що дозволить зняти санкційний тиск, і обмежити спроби вплинути на режим ззовні.

Повну версію інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": "На кремлівському столі лежить кілька сценаріїв по "ДНР"-"ЛНР"- Лілія Шевцова".