RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Роздивились наше хамство: Шендерович чітко пояснив новий виток санкцій США проти Росії

Нові санкції з боку США, які нещодавно своїм підписом затвердив Дональд Трамп, є нормальною реакцією в ситуації, коли Росія втрутилася в американські вибори. Політичні еліти США були обурені таким перебігом подій.

Про це розповів відомий публіцист Віктор Шендерович в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"У випадку з Америкою, тут треба уточнити. Тому що коли ми говоримо про нас, ось тут є Путін, Путін і Путін. Три незалежні, чотири гілки влади. Тому що преса теж Путін. Путін, Путін, Путін і Путін щось вирішують між собою. І тут можна зрозуміти, є джерело влади. В Америці з цим проблеми. Тому що Трамп чи не Трамп, є американська політична еліта, конгрес, сенат, суд, прокурор Мюллер з нехорошим прізвищем. Якого на відміну від Чайки і Устинова не можна покликати і поговорити за поняттям. Нічого з ним зробити не можна і так далі. У них є політична еліта. Яку ми своїм хамством передвиборчим звичайно об'єднали так, як ніколи ще демократи і республіканці не об'єднувалися так, як об'єдналися в санкціях проти Росії. Коли розглянули. Наше хамство ", - говорить Шендерович.

Він продовжує: "За Америку можна бути відносно, принаймні в цьому сенсі, спокійним. Тому що Трамп або не Трамп, машинка працює, система поділу влади працює, є політична еліта і досить інструментів для того, щоб усвідомити, де закінчується особистий інтерес Трампа, де закінчується політичний і корпоративний інтерес республіканців, демократів. і фінансових груп, що стоять за ними і де починаються інтереси Америки. Її принципів. А про це там давно сформульовано. Що у Америки немає союзників, у неї є інтереси. Інтерес США абсолютно цинічно, публічно був порушений втручанням, вони охрініли. Такого не було. Втручанням в їх вибори".

"Далі питання в тому, що за обранням Трампа, зрозуміло, стоять об'єктивні реальності, об'єктивна криза довіри до еліти політичної тієї самої. І до республіканців і демократів. Тому переміг і не республіканець, і не демократ. Переміг Трамп", - зазначив публіцист.

Резюмуючи питання санкцій, Шендерович сказав: "Звичайно, вони спрямовані проти Путіна. У будь-якій країні зі зворотним зв'язком такого роду санкції і такого роду удар по економіці і очевидна шкода країні спричинили б дуже швидко відсторонення від влади, ось якщо уявити, що це відбувається в якомусь Люксембурзі ". Втім, кажучи про російські реалії, публіцист додав: "Тут удар наноситься, звичайно, економічно, я не думаю, що Сечин (директор Роснафти Ігор Сечин - ред.) Буде скорочувати свій раціон харчування. Швидше це будуть робити ті люди, які живуть з головою в телевізорі. І підтримують і всіляко схвалюють і радіють Криму. Їм буде скорочений раціон харчування, у них збільшиться інфляція".

Читайте також на "Апострофі" думку Андрія Піонтковського про те, що стоїть за новими санкціями США проти Росії.