RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Активісти просять НАЗК перевірити всю декларацію мера Глухова після визнання судом його провини в корупції

Громадські активісти просять у голови НАЗК Наталії Корчак перевірити усю інформацію в декларації міського голови Мішеля Терещенка, якого суд визнав корупціонером.

Відповідне звернення вони опублікували у себе на сайті, передає "Обозреватель".

За інформацією активістів, міський голова Глухова і його оточення причетне до цілої низки корупційних схем.

"Суд міста Глухів ухвалив рішення у справі приховування Мішелем Терещенком у своїй декларації істотних змін майнового стану. Ґрунтуючись на результатах проведеного нами дослідження, просимо НАЗК уважно перевірити податкову декларацію пана Терещенка, оскільки ми впевнені, що незадекларовані автомобілі – це лише незначний епізод у великій корупційній діяльності мера Глухова та його команди", - йдеться у зверненні активістів.

Вони зазначають, що суд визнав Терещенка винним у вченні кримінального правопорушення.

"Міський голова Глухова Терещенко, який 06.03.2017 року набув право власності на рухоме майно – іномарку загальною вартістю 385 320,00 грн., яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, не повідомив у десятиденний термін НАЗК, що є вчиненням правопорушення, пов’язаного з корупцією", - заявляють активісти.

Також вони готові надати НАЗК інформацію власних журналістських розслідувань для перевірки декларацій Терещенка та його команди, зазначається у зверненні до Корчак.

Як відомо, на початку серпня поліція склала протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення на мера Глухова. Наприкінці серпня Глухівський суд визнав Терещенка винним.