RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зміна ватажків ДНР-ЛНР: в Україні дали прогноз по ліквідації Захарченка та Плотницького

Можлива зміна ватажків бойовиків "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького є своєчасним кроком для президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в бліц-інтерв'ю "Апострофу".

"У нас Плотницький і Захарченко асоціюються з війною, насильством, грабежами. Він хоче їх забрати. Вони виконали свою роль, сформували два цих квазідержави, і ніхто їх вбивати не буде. Їх відправлять на почесний відпочинок, як і Гіркіна-Стрєлкова. Його ж ніхто не прибрав, бо він не вступав у конфлікт зі своїм керівництвом. А тих, хто вступав у конфлікт, вже ліквідували – а на їхніх могилах росте трава", - говорить експерт.

За його словами, Захарченко та Плотницького можуть замінити на менш одіозні особистості.

"Тому їх просто можуть замінити на більш лояльні і демократичні особи, тим більше, з числа колишніх політиків, і потім скажуть: дивіться, нові люди, нові обличчя; потім проведуть якісь місцеві псевдовибори, скажуть, вони делеговані місцевим населенням і треба з ними рахуватися і сідати за стіл переговорів. Як політичний крок для попадання тому цих квазідержави, то оцінка "відмінно", - констатує Жданов.

Детальніше про можливу заміну Захарченко та Плотницького читайте в матеріалі "Апостроф": "Очікується прорив: нові деталі переговорів щодо Донбасу та ватажків ДНР-ЛНР".