RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Журналисты указали на ложь российских СМИ относительно резолюции Украины по миротворцам на Донбассе

Російське видання "Коммерсант" з посиланням на дипломатичні джерела РФ заявило, що на Даний момент в Раді Безпеки ООН на розгляді знаходяться дві резолюції щодо миротворців на Донбасі: Москви і Києва.

Про це повідомляється в недавній статті видання.

"В Радбезі зараз лежать два проекти резолюції на цю тему — український і російський. Нагадаємо, 5 вересня з пропозицією ввести "блакитні каски" Донбас виступив президент РФ Володимир Путін. [...] Відповідний проект резолюції був оперативно внесений російською стороною на розгляд експертів Радбезу. При цьому джерело "Ъ", близьке до російської делегації, уточнив: українська сторона внесла свій проект резолюції про миротворців тільки після цього", - пише "Коммерсант".

У свою чергу, українське видання "Європейська правда" назвав брехнею те, що Київ подав у свою резолюцію РБ ООН по миротворцях.

"По-перше, в Радбезі немає нашого проекту резолюції. Він не з’явиться найближчим часом, і на це є вагомі підстави (про них – трохи далі), хоча росіянам дуже кортіло би, щоби Київ зареєстрував альтернативний проект", - пишуть українські журналісти.

"По-друге, хоч ми і не реєстрували проект (тобто документ, який можна виносити на голосування), в ООН справді є документ від України, в якому розписане наше бачення майбутньої миротворчої місії. Це – лист президента Порошенка, який є у розпорядженні всіх учасників Радбезу, включаючи росіян. Але створювачі фейків у МЗС РФ говорили, звісно, не про нього, бо цей лист надійшов з Києва не "після промови Путіна". Він зареєстрований в ООН ще в квітні 2015 року!" - зазначили вони".

"І, по-третє. Російська сторона аж ніяк не є такою, що "вболіває за миротворців". Навпаки, до останнього моменту росіяни блокували будь-яке просування ідеї про направлення миротворчої місії. Та й нині, схоже на те, їхні дії не мають на меті направлення "блакитних шоломів" на Донбас", - додає видання.

Як повідомляв "Апостроф", в РФ заявили, що не бачать сенсу у миротворців ООН на українсько-російському кордоні.