RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Є важлива мета: Білецький розповів про ситуацію з об'єднанням націоналістів в Україні

Екс-командир полку "Азов", нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький заявив, що його політична сила разом з "Правим сектором" і "Свободою" уклали подобу певного пакту про ненапад.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Зараз у нас сформований пакт, який базується на тому, що ми робимо спільну дію. Ми не висуваємо загальних списків, не придумуємо поки що загальної назви, але ми виробляємо загальну стратегію і здійснюємо спільні дії. У цьому контексті співпраця на 100% успішне. Взагалі, українські націоналісти і єдність – це дуже різні речі", - каже нардеп.

Він закликав дивитися на проблему з об'єднанням націоналістичних рухів в Україні через призму історичної ретроспективи.

"У нас як мінімум 300 років немає своїх власних інструментів державності. Відповідно, держава, інститути, система, відчуття спільності розбиті в цієї нації. А якщо говорити про реальної державності, то у нас її немає, вибачте, вже 800 років. Фактично з часів монгольської навали. Тому це не могло не позначитися на відсутності єдності. І це переслідує українців століттями", - підкреслив Білецький.

"Ми мали Руїну, ми мали, м'яко кажучи, неконсолідовану позицію національних сил під час громадянської війни 1917-1918 років. Так, потім була постать полковника Євгена Коновальця, і при ньому все було позитивно. Він організував і справді об'єднав націоналістів. Ми пам'ятаємо, що ОУН – це об'єднання великої кількості дрібних націоналістичних організацій. Але ці сили були відцентрові. Тому українцям у цьому питанні складно. Треба пройти відповідний етап, і його можна пробігти досить швидко", - додав він.

Також Білецький висловив упевненість в об'єднанні націоналістичних партій на наступних парламентських виборах.

"Я вважаю, що в будь-якому випадку наступні вибори пройдуть під знаком об'єднаних націоналістів і будуть переможними в першу чергу для об'єднаних націоналістів. Для націоналістів і фронтовиків, скажімо так", - каже екс-командир "Азова".

Крім цього він заявив про готовність пожертвувати своїми амбіціями заради цього об'єднання.

"У мене, безумовно, є амбіції. Але я прекрасно розумію, що спільна перемога значно краще відповідає моїм амбіціям, ніж відчувати себе якимось місцевим отаманом або лідером чогось. Я за об'єднання зусиль українців, за спільні дії і спільну перемогу. Я буду, і я про це кажу завжди на всіх виступах, дисциплінованим членом цієї структури", - запевнив Білецький.

За його словами, об'єднана політична сила націоналістів може набрати 10-15% голосів виборців на наступних виборах.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Війну переносять з Донбасу до Києва, Росія тут майже як вдома - Андрій Білецький".