RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Жорстока війна компроматів: експерт пояснив, що українцям чекати від наступних виборів

Експерт в управлінні репутацією Борис Тізенгаузен заявив, що такої кількості компромату, який зараз готується до вкидання, не було ні на одних виборах.

Про це він повідомляв у коментарі "Апострофу".

"Виборча кампанія, як правило, в Україні проходить за двома напрямками. Перше - це "я хороший", друге - це "поганий". Так от, "я хороший" сказати не може ні одна, практично, політична сила на сьогодні. Кращими виглядають ті, хто просто мовчать. А сказати "він поганий" можуть практично все, тому що за цей час накопичилася достатня кількість компромату. Тому буде дуже багато жорстких вкидань", - пояснив експерт.

Також він розповів про роль антикорупціонерів і медіа в майбутньої передвиборної кампанії.

"Плюс, звичайно ж, антикорупціонери наші чудові, справжні і фейкові, яких зараз вже незліченну кількість створено. Вони теж будуть в справі. Вони будуть мочити неправильних людей, а правильних просто не чіпати. І, звичайно ж, варто сказати про те, що зараз на медійному ринку спостерігається активний ріст просто тому, що люди заздалегідь купують собі канали, радіостанції, купують і створюють сайти. Створюються так звані зливні бачки, збирачі компромату. Взагалі, зараз створюються сітки з десятків, сотень цих сайтів, бо вони будуть задіяні як раз ось у цій війні компроматів", - говорить Тізенгаузен.

За його словами, в наступної виборчої кампанії кандидати віддадуть перевагу новим креативним фахівцям.

"Чекаємо просто пекельного мочилова і в цій ситуації будуть важливі нестандартні, креативні передвиборні рішення, яких на даний момент я не спостерігаю. Але мені здається, що зараз з дуже багатьма цікавими, талановитими хлопцями, маркетологи, піарники ведуть переговори, поки в такому лайт-режимі. Але я думаю, що більшою мірою будуть задіяти їх, а не старих, неповоротких, інертних політтехнологів, які звикли працювати по-старому в гречаних полях і за пірамідальним схемами. А розумні люди будуть моделювати вкидання компромату так, щоб було за всіма параметрами зрозуміло, що це зробив третій опонент. Тобто, зіштовхуючи лобами двох своїх конкурентів, вони будуть залишатися осторонь", - підкреслив експерт.

Крім цього, Тізенгаузен розповів, хто може виграти на виборах.

"У війні компроматів вижили не буде, тому що немає зараз немає такої політичної сили, практично немає такого політика, який не забруднився б ще в якихось великих або маленьких скандалах. Будуть вигравати ті, хто має більший медійний ресурс, хто має серйозні канали, хто має осяжні майданчики – ось ті будуть вигравати. Ну, за великим рахунком, буде такий дуже мерзенний осад після всієї цієї війни", -констатував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Україну чекають найбрудніші вибори, в цій війні ніхто не виживе".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика