RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стріляти перестануть, але територію не повернемо: Білецький розповів про наслідки введення миротворців на Донбас

Введення миротворців на Донбас призведе до припинення вогню, але не допоможе відновити територіальну цілісність України.

Таку думку висловив екс-командир полку "Азов", нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький в інтерв'ю "Апострофу".

Він вважає, що введення миротворців на Донбас є рішенням, яке влаштовує Росію і Захід, тому нав'язується Україні.

"Я абсолютно впевнений, що це нав'язана гра, яка влаштовує Російську Федерацію. Це рішення, яке влаштовує Захід і яке нав'язується Порошенко. І він хоче просто зробити вигляд, що він - перший, що це його рішення і що це - велика перемога", - пояснив лідер "Національного корпусу".

"Фактично жодна місія ООН, мається на увазі миротворча, ніде не приводила до відновлення територіальної цілісності", заявив нардеп.

Він привів у приклад місії ООН в Абхазії і на Кіпрі, які не допомогли у відновленні суверенітету Грузії і Кіпру.

"Що роблять миротворці ООН? Їх завдання - не виступити на стороні України, як нам зараз розповідатимуть. Їх завдання - це утвердження статус-кво. І, так, там не буде стрільби", - визнав Білецький, що миротворча місія повинна привести до припинення вогню.

Але екс-командир полку "Азов", вважає, що припинення стрільби не варто втрати української землі і окупації міст.

"Так, стрілянини не буде. Але у всього є своя ціна. Особливо у таких речей, як незалежність, як земля. Не ми свого часу, а наші предки її завоювали. І не нам її віддавати. Тому миротворці в кращому випадку заморозять статус-кво. Чи влаштовує Україну сучасний статус-кво? у нас окуповані два величезних міста. Ми втратили більшу частину промисловості, індустрії. у нас окуповані фактично три області в країні", - пояснив Білецький.

Також лідер "Національного Корпусу" вважає, що сценарій з миротворцями Україні призведе до легітимізації ватажків сепаратистів, оскільки миротворці будуть мати з ними відношення.

"Коли стануть миротворці, це багато в чому легітимізує так звану "владу" на тому боці. Українська влада туди не просунеться. Там не буде влади, там буде анархія. Тому що миротворці будуть змушені працювати з вертикаллю ЛНР/ДНР", - заявив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Андрія Білецького "Апострофу": "Є тільки один шлях повернення Донбасу".