RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

По черзі: в Україні дали прогноз щодо повернення Криму і Донбасу

Український журналіст Роман Бочкала вважає, що в питанні повернення окупованої Росією Криму відсутня якась "точка неповернення".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я вважаю, що "точка неповернення" – це умовне поняття. Якісь формули, мовляв, якщо стільки років пройшло, то потім вже не можна, - я в це не вірю. Ситуація у світі дуже жива, мінлива, світ змінюється. І те, що, наприклад, працювало півстоліття тому, зараз вже не працює. Я б не сказав, що є якась точка неповернення", - каже журналіст.

Він наголосив, що повернути контроль над Кримом буде складніше, ніж над Донбасом.

"Але є інше – розуміння того, що Крим буде повернути складніше, ніж Донбас. Я б не поєднував ці проблеми", - сказав Бочкала.

Журналіст додав, що для повернення Криму і Донбасу необхідно використовувати різний інструментарій.

"Є прихильники того, що і в законі потрібно прийняти, що Донбас разом з Кримом. Можна, звичайно, так взяти, але чи можна повернути Крим разом з Донбасом, одночасно, одними і тими ж рішеннями, використовуючи один і той же інструментарій? Я думаю, навряд чи. Потрібно ці проблеми розділяти. Я вважаю, що спочатку потрібно повернути контроль над окупованою частиною Донбасу, а потім переходити до Криму", - констатував Бочкала.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В Україні дві війни, і в одній з них сили добра беруть гору - журналіст Роман Бочкала".