RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нова армія і реформи: на Заході назвали три головні зміни в Україні за роки війни на Донбасі

Головними змінами, що відбулися для України в ході російсько-української війни, є створення армії, зростання підтримки Заходу і три роки реформ.

Про це розповів британський політолог, професор українських студій Університетського коледжу Лондона Ендрю Вілсон в інтерв'ю "Апострофу".

"Тепер в України є армія. Для Росії це поки нічия у війні на Сході. У 2014 році всіх здивувала так звана гібридна війна. Але виявилося, що вона накладає певні обмеження і на Росію. Росія відкрито не визнає, що веде бойові дії на Сході , тримає бойові втрати на мінімальному рівні. А Україна готова до бойових втрат. Тому і нічия між українськими традиційними бойовими діями і російською гібридною війною", - пояснив він.

Іншим ключовим зміною, за словами Вілсона, є позиція Заходу щодо Росії.

"На Заході зараз стало майже кліше говорити, що Путін - хороший тактик, але поганий стратег. Так очевидно втрутившись в таку кількість виборів і загальних політичних процесів - в Америці, Франції, Німеччини - Путін лише змусив людей на Заході усвідомити, що є загальна проблема , з якої повинні боротися всі західні країни, а не ізольована проблема тільки для України", - зазначив політолог.

Третім ключовим аспектом є те, що Україна всі ці роки займається реформами, вважає Вілсон.

"З більшим чи меншим успіхом, але Україна три роки в процесі реформ. У 2014 році питання полягало лише в тому, щоб почати ці реформи. Тепер це питання того, щоб досягти свого роду зрілої фази реформ - коли українська влада значно стійкіше до істотних реформ , ніж була в 2014 році. тобто для Заходу це також складна робота ", - розповів він.

Детальніше про позицію Заходу по Україні, значенні антиросійських санкцій і про наближення виборів в Росії читайте в інтерв'ю Ендрю Вілсона для "Апострофа" "Україна може зробити Путіну погано в найближчі шість місяців".