RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не підуть на поступки: Росію засмутили з приводу "зливу" України з боку США

Політичний експерт Тарас Чорновіл вважає, що президент США Дональд Трамп хоч і використовує "доброзичливу" риторику по відношенню до Росії, але це не відбивається на його політиці.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Це ми бачимо по роботі (спецпредставника США Курта - ред.) Волкера, в заявах якого дуже багато жорсткості по відношенню до Росії. Крім того, Трамп робить певні кроки, спрямовані на економічну ізоляцію Росії. Він домовляється з Китаєм, він організовує поставки американських енергоносіїв в Європу: вугілля і скрапленого газу, щоб якщо не зруйнувати, то жорстко обмежити геополітичні можливості Росії впливати на світ за допомогою енергетичного тиску", - пояснив свою позицію експерт.

Чорновіл також зазначив, що навіть "небажання" Трампа підтримувати нові санкції проти Росії було викликано внутрішньополітичних причинами.

"Навіть в законі щодо санкцій проти Росії, де Трампа звинувачували в тому, що він не поспішав його приймати, президента США обурили не власне санкції, а те, що його самого позбавили певної частини повноважень, на які він розраховував. І це його неймовірно обурило, але протиставити цьому він нічого не міг. Адже в США є певна роль кожної гілки влади, і цю роль нікому не можна переступати, в тому числі і Трампу", - зазначив він.

У той же час, дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара підтверджує, що заяви Трампа неправильно зрозуміли в Україні.

"Трамп каже, що, якби у США з Росією були хороші відносини і демократи не ставили б штучні палиці в колеса, можна було б вирішити і питання з Північною Кореєю, Сирією і Україною. При цьому він використовує цікавий вислів - "fullout", тобто щоб РФ вийшла з Сирії і з України. він розуміє, що ці конфлікти не припиняються якраз через деструктивну роль Росії", - заявив він.

Детальніше про недавні скандальні заяви Трампа читайте в матеріалі "Апострофа" Трамп знову хоче дружити з Путіним: що це значить для України.