RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Переговори по Донбасу: в Україні пояснили, чому час працює проти Путіна

У питанні введення миротворчої місії на Донбас час грає проти президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише головний редактор сайту "Інформаційний спротив", військовий оглядач Юрій Карін у своєму блозі на "Апострофі".

"Але час діє проти російського самодержця, якого бажано уникати будь-яких активних дій до перевиборів на черговий термін, тобто до березня 2018 року. Агресорові доведеться прислухатися до побажань країн, задіяних у процесі мирного врегулювання російсько-українського конфлікту. Особливо на тлі продовження санкцій за Крим і Донбас і вступу з січня 2018 року в силу нових, які вже набагато болючіше вдарять по російській економіці. Враховуючи поступову втрату сировинного і збройового ринків збуту, економічні проблеми тільки посиляться і можуть спровокувати соціальну криза в РФ", - зазначив Карін.

Він звернув увагу, що Україна, США, Німеччина і Франція вимагають внесення змін у проект резолюції РФ по миротворцях, зокрема, за кількісним складом, розташуванню місії щодо державного кордону і виведення російських військ.

"Інше питання – якою ціною вдасться примусити агресора прийняти таку позицію. Тут треба розуміти, що третя зустріч переговірників пройшла в дуже складний час, після провального візиту Путіна на саміт АТЕС (де йому було відмовлено в переговорах з президентом США Дональдом Трампом, - "Апостроф"), тому розмова з Сурковим не міг бути конструктивним через свіжу образу", - пише Юрій Карін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Росіянам доведеться піти з Донбасу: питання - в ціні".