RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відставка Плотницького: військовий експерт розповів про боротьбу в оточенні Путіна

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що відставка ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького - результат боротьби силовиків Росії на окупованому Донбасі.

Таку думку він висловив в колонці для "Апострофа".

Жданов вважає, що "переворот" в окупованому Луганську було організовано за підтримки Генштабу армії Росії.

"Плотницьким займалася ФСБ спочатку, як і цим луганським самоутворенням. Донецьке самоутворення і (ватажка ДНР - ред.) Олександра Захарченка курує генеральний штаб, тобто міністерство оборони Росії. (Звільненого "главу "МВС ЛНР") Ігоря Корнета підтримали не представники ФСБ. Захарченко кинув туди вірних йому бойовиків, і через кордон, швидше за все, увійшла до Луганська якась приватна військова компанія - що і зафіксувала ОБСЄ", - зазначив експерт.

Жданов зазначив, що, швидше за все, зміни в керівництві бойовиків відбулися за згодою президента РФ Володимира Путіна.

"Тобто військові видавлюють ФСБ. Навколо Путіна теж йде політична боротьба. І [міністр оборони РФ Сергій] Шойгу, як віддана і вірна Путіну людина, бере на себе, по-перше, контроль над цими територіями, по-друге, реалізацію бюджетних коштів на утримання цієї території і, по-третє, контрабанду в обох напрямках. Він напевно переконав Путіна, що єдине командування і єдине кураторство в особі його самого або його відомства буде набагато ефективніше", - написав Жданов.

Також експерт назвав ФСБ "самої нелояльною до Путіна організацією в структурах управління РФ". Що і привело до такого рішення президента РФ, вважає Жданов.

Експерт також допускає, що події в Луганську можуть бути свідченням того, що Росія остаточно взяла курс на створення на Донбасі "квазідержави на зразок Придністров'я".

Детальніше про розборки терористів і відставку ватажка ЛНР читайте в колонці Олега Жданова на "Апострофі" Відставка Плотницького: чому програв ватажок ЛНР і кому Путін віддає Луганськ.