RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Влада намагається "заморозити" розвиток ОТГ і зупинити зростання рейтингу нових політсил - політолог

Влада вводить додаткове навантаження на місцеві бюджети, щоб "заморозити" розвиток ОТГ і зупинити зростання рейтингу нових політичних партій.

Про це на прес-конференції заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передає “Обозреватель”.

На думку Карасьова, часті вибори, як наприклад вибори в ОТГ в Україні, і великі фінансові можливості громад стали фундаментом для будівництва нових партій.

"Те, що в Україні кожні кілька місяців проходять вибори в ОТГ, дає можливість новим партіям будувати структуру з низів. Ці нові партії отримують великі можливості, отримавши перемогу на виборах в ОТГ. Владі це не вигідно. Для нинішньої політичної еліти це великий ризик втратити голоси виборців. Введення додаткового навантаження на місцеві бюджети - це спроба "заморозити" розвиток місцевих громад і не дати новим партіям скористатися своїм успіхом на виборах", - упевнений політолог Карасьов.

Він також зазначив, що що вибори в ОТГ стали реальним виміром рейтингів політсил.

"Успіх на виборах ОТГ ряду непарламентських партій ("Наш край", "Укроп", "Аграрна партія") закономірно змушує партії, представлені в Раді, задуматися про своє політичне майбутнє. Вибори в ОТГ стали реальним і об'єктивним, а не лабораторно-соціологічним рейтингом політичних сил. Тому логічно, що парламентські партії через держбюджет-2018 хочуть збільшити фінансове навантаження на місцеві бюджети", - упевнений Карасьов.

Карасьов заявив, що вибори в ОТГ 24 грудня, швидше за все, підтвердять лідерство непарламентських партій.

Як відомо, в п'ятірку партій-лідерів за кількістю обраних депутатів в ОТГ входять "Батьківщина", БПП "Солідарність", Аграрна партія, "Наш край" і Укроп.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика