RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Буде тільки гірше: в Україні спрогнозували закручування гайок бойовиками ЛНР

На підконтрольних бойовикам "ЛНР" територіях Луганської області скоро може статися "закручування гайок".

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила блогер з Луганської області Олена Степова.

"З Росії вже давно отриманий наказ забезпечити місцевими військові формування. Заклик зірваний. Забезпечення терористичних формувань за рахунок місцевого населення дуже погане. І перед цим заколотом вже були випадки, коли шахтарів, які поверталися зі зміни в комендантську годину, хапали прямо на вулиці і кидали в підвал. А звідти – на фронт. Хоча тоді ще можна було відкупитися. Якщо не помиляюся, варто було це 3 тисячі рублів. Але зараз, думаю, цю лавочку прикриють і всерйоз візьмуться забезпечувати м'ясом фронт", - сказала вона.

"Так що ситуація буде тільки погіршуватися. Нічого хорошого там однозначно не буде. Але... Нехай це прозвучить цинічно, але це погіршення ситуації у цьому випадку буде правильним. Тому що люди вже повинні нарешті починати щось розуміти. І ймовірне закручування гайок – це, насправді, добре для нас. Тому що до людей на Донбасі все-таки повинно дійти, що сталося і чому, а також – що відбувається зараз. Ось тільки доходить до них це в основному через особисті втрати – і матеріальні, і нематеріальні", - додала Степова.

Вона навела приклад, коли ставлення людей до подій в "республіці" змінюється після сумного особистого досвіду.

"Мені жінка писала, що я – створіння, що я зрадила місто... Писала, поки у неї не загинув племінник. Його лікували від запалення нирок, а у нього розвинувся перитоніт, апендицит... Не діагностували навіть апендицит у лікарні!.. І вона тепер пише мені: "Я збираю всю інформацію щодо лікарів, я вам буду видавати такі дані". Хоча я - "хунта". Але це особисте", - каже блогер.

"І коли я писала, що медицина в ОРЛО вже вийшла за галактичні межі цинічності і морального спустошення - професіоналізм вона давно втратила люди мені не вірили. Поки це по особовому не вдарило. І зараз я отримую багато свідчень і про зараження в лікарнях, і про низький рівень медичної допомоги. Люди починають писати, тільки коли побачили це особисто. Ті ж, кого це поки не торкнулося, вважають всі ці розповіді фейком. І це дуже небезпечно", - вважає Олена Степова.

За її словами, жителі ОРЛО можуть остаточно перестати підтримувати бойовиків "ЛНР" після приходу до влади в "республіці" Леоніда Пасічника.

"Але що зараз будуть робити ці павуки в банці – як не боляче, але це повинно статися. Це як поїсти цибулі, щоб не захворіти грипом. Превентивні заходи. Так само і Пасічник – це найкраща превентивний захід для Луганської області, щоб вона вийшла зі свого ЛНРівського захворювання. Але я ще раз нагадую, що Луганська область з нього може вийти тільки в інше захворювання – ДНР. І їй треба буде пройти ще один етап – превентивно перехворіти Захарченко. Бо він же зараз – "видатний генерал", "міцний господарник" і майже Сталін", - сказала блогер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Плотницький переграв своїх кураторів з Росії, а ДНР-ЛНР йдуть до повного завершення".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика