RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не тільки Росія: аналітик розповів, кому вигідно загострення відносин між Україною і Білоруссю

Конфлікт між Україною і Білоруссю організовано третіми сторонами, з метою зірвати довгострокове економічне співробітництво між країнами.

Таку думку висловив білоруський аналітик Ігор Тишкевич в інтерв'ю порталу "Деловая столица".

Він вважає, що можливість запуску білоруського експорту по Дніпру могла викликати невдоволення економічних гравців.

"Якщо ми говоримо про транзит річковим транспортом, значить, страждають інтереси білоруських і українських залізниць, а також українських виробників залізничних вагонів, рухомого складу. У всіх у них свої інтереси, є гроші, щоб ці інтереси захищати", - сказав Тишкевич.

Аналітик зазначає, що, наприклад, можливість запуску експорту калієвої солі з Білорусі в Китай та Індію через Україну, могла стурбувати Литву.

"Якщо з цих 8 млн тонн солі, що йдуть через Литву, хоча б 6 млн можуть піти через Україну, Литва втратить колосальні гроші на транзиті. А це робочі місця громадян Литовської Республіки та податки. Ось вам ще одна зацікавлена сторона", - продовжив він .

"Я не кажу, що ці сторони безпосередньо беруть участь в цих провокаціях, але якщо виникає шум у пресі, хтось може і підтримати або замовити слівце. Зацікавлених сторін занадто багато", - додав він.

Раніше про конфлікт України і Білорусі розповів "Апострофу" військовий оглядач Юрій Карін в блозі: Російські війська в Білорусі: у Лукашенка не відповіли щодо загрози для України