RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Буде сидіти під домашнім арештом: в Раді озвучили прогноз, коли відпустять Саакашвілі

Після затримання в п'ятницю, 8 грудня, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі в ізоляторі тимчасового утримання буде сидіти недовго, його відпустять додому, під домашній арешт.

Таку думку озвучив "Апострофу" один із соратників політика, нардеп Віктор Чумак.

"Випустять завтра (11 грудня - прим."Апострофа") додому, буде сидіти під домашнім арештом, потім буде оскарження рішення суду, а потім знімуть і домашній арешт", - сказав депутат.

На думку політика, затриманням Саакашвілі влада, в першу чергу, хотіла показати, що на мітинги "Руху нових сил" люди приходять лише для того, щоб подивитися на екс-губернатора Одеської області. Таким чином, керівництво країни, вважає він, хоче залякати людей і примусити їх відмовитися від акцій протесту.

"У ГПУ розповідатимуть, що не вистачає доказів. А потім все підуть у відставку", - додає Чумак.

Разом з тим, на думку експертів, президент Петро Порошенко і його соратники зробили непродуманий крок. Політолог Андрій Золотарьов в коментарі "Апострофу" не виключає, що затриманням хочуть трохи залякати Саакашвілі.

"Це стане чудовим майданчиком для Саакашвілі. Він зможе заявляти про політичні переслідування, з іншого боку, він не буде обмежений у спілкуванні з журналістами. У нього збережеться можливість політичної комунікації. Розвивається ситуація, на якій свого часу послизнувся Янукович, відправивши за грати Юлію Тимошенко", - спрогнозував експерт.

Крім того, навіть посадивши Саакашвілі, влада не зможе змусити мовчати всіх його соратників. У тому числі дружину Сандру Рулофс, вважає експерт.

"Вона буде їздити по європейських держав, розповідати про "корумпованого диктатора Порошенко". І її будуть слухати. А для Порошенка це найгірший сценарій".

Читайте також в матеріалі "Апострофа": "Помилка Порошенка: коли відпустять Саакашвілі і що далі".