RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Знали, але намагалися не вірити: відомий фотограф розповів про передчуття війни з Росією

Український фотограф Олександр Глядєлов розповів про те, що завжди знав, що Росія нападе на Україну, але намагався заховати це розуміння.

Про це він повідомив "Апострофу".

"Соромно зізнаватися, що ми насправді це (про те, що буде війна - ред.) знали, але це питання у себе глибоко всередині втоптували, вважаючи за краще в це не вірити. Я пам'ятаю, як я облився соромом, був такий момент, коли прорвалося розуміння того, як в минулому до цього ставився", - сказав Глядєлов.

В один момент, зазначає фотограф, спостерігаючи за відвідувачами на виставці, він запитав ветерана АТО "Артиста", який виступав у ролі екскурсовода, чи не знав чи той все заздалегідь.

"Артист, а ти насправді не знав, що вони нападуть? І тобі зараз не соромно?" Він так зупинився: "Соромно". І у мене те ж саме почуття", - розповідає Глядєлов.

"Я згадав, як на початку 90-х, коли приїжджала якась шишка з Кремля, [Геннадій] Селезньов або хтось ще, то старі, ламані таборами дисиденти виводили молодь на вулиці і скандували: "Геть москалів, вони нападуть!" Ми всі думали: ну, маргінали, цього не може бути. Виявляється, вони мали рацію. вони це знали ще до всього", - розповів фотограф.

Читайте повністю інтерв'ю Олександра Глядєлова "Апострофу": "Нехай Путін править ще два терміни і зруйнує цей Карфаген".