У Раді розгорівся новий скандал навколо призначення аудитора НАБУ: опубліковано документ

У Верховній Раді планують оголосити новий конкурс на незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), але при цьому не завершивши поточний.

Про це повідомив народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Комітет з питань протидії корупції Верховної Ради рекомендував Марту Борщ і Карлоса Кастресана в якості кандидатів на посаду незалежного аудитора НАБУ.

Береза зазначив, що у парламентському порядку денному на 19 грудня є пункт про проведення нового конкурсу, і до того, поки за цей аспект не проголосують в Раді спроба призначити новий конкурс буде незаконною.

"Комітет з питань протидії корупції рекомендував Марту Борщ і Карлоса Кастресана, як кандидатів на посаду незалежного аудитора НАБУ. Вибрати повинні когось одного. За ці кандидатури ВР ще не голосувала. Як можна призначати новий конкурс, не закінчивши старий? У порядку денному на вівторок є спроба оголосити новий конкурс. До того моменту поки в Раді не пройде голосування - це відверте порушення регламенту і процедури", - зазначив нардеп.

Детальніше про поточну ситуацію навколо НАБУ читайте в матеріалі "Апостроф": "В Порошенка не чекали такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого ледь не позбавили Україну".