RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розвідники зі США назвали людей з оточення Путіна, яких він втратить у 2018 році

В Росії в 2018 році посиляться авторитарні тенденції, оскільки президент РФ Володимир Путін буде обмежувати владу деяких людей зі свого найближчого оточення.

Про це повідомляє у прогнозі на наступний рік розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"У наступному році внутрішні чвари в Кремлі посиляться. У той час як впливові представники еліт, такі як чеченський лідер Рамзан Кадиров і нафтовий магнат Ігор Сєчін, відступляться від Путіна заради власних інтересів, президент Росії оточить себе своїми найвірнішими радниками, які захистять його і допоможуть йому реалізувати свою політику. Путін не буде розправлятися з відступниками, але може зробити перестановки в адміністрації, щоб обмежити їхню владу. Результатом стане ще більш централізоване, авторитарне президентство і більше фрагментована політична система", - пишуть американські аналітики.

Також вони пророкують успіх опозиційних сил на місцевих виборах в Росії в наступному році, що викличе відповідну реакцію Кремля.

" Порівняно з президентськими виборами, регіональні голосування обіцяють більш жорсткі перегони для "Єдиної Росії". Ліберальні опозиційні групи досягли успіхів на регіональних виборах у цьому році. Щоб не допустити повторення їхнього успіху на виборах 2018 року, Кремль буде використовувати їхні розбіжності. Москва може також вжити жорстких заходів, щоб спробувати обмежити протести по всій країні, одночасно дозволивши деяким демонстраціям продовжуватися, щоб таким чином послабити політичну напругу в Росії", - відзначають аналітики Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники - приватна розвідка США".