У Авакова висловилися про вплив Кремля на голосування в Раді щодо важливого закону

Законопроект "про деокупацію Донбасу" міг бути не прийнятий в 2017 році з причини впливу Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Зорян Шкіряк.

"Якщо говорити про те, чому він не був прийнятий в минулому році, можна тільки здогадуватися. Можливо, (винна, - "Апостроф") "п'ята колона" у Верховній Раді, я можу відкрито говорити, що це "Опозиційний блок" і ті окремі позафракційні народні депутати, які є агентами впливу Кремля у ВР. Вони будуть намагатися і далі ставити палиці в колеса, але я сподіваюся на почуття патріотизму і державну позицію інших проукраїнських фракцій парламенту та окремих депутатів, які розуміють рівень відповідальності перед українським народом", - сказав Шкіряк.

Також він припустив, що затримка прийняття законопроекту "про деокупацію Донбасу" була умовою РФ для недавнього обміну полоненими.

"Друге: я не виключаю варіанту, що, можливо, затримка цього закону була умовою з боку Росії, щоб відбувся обмін полоненими (який пройшов в кінці 2017 року, - "Апостроф"). Я не можу підтвердити це або спростувати, тому що не є учасником переговорного процесу щодо обміну полоненими. Однак я вітаю те, що вдалося повернути наших хлопців додому, це перемога", - зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У справі Ноздровської можуть з'явитися нові підозрювані - радник Авакова розкрив деталі".