RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Біженці і зростання популярності правих партій: політолог розповів про дії Путіна, спрямовані на розвал ЄС

Росія зацікавлена в збільшенні числа сирійських біженців в Європі, яке стало причиною політичної невизначеності в Європейському союзі і ймовірно може привести до його розпаду.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив директор департаменту міжнародних відносин Фонду "Майдан закордонних справ", дипломат Олександр Хара.

"Ескалація Росією ситуації в Сирії спричинила приплив біженців до Європи. Це в свою чергу призвело до зростання популярності ультраправих партій, ксенофобії та інших форм, що не дуже властиво європейцям. На тлі цього Росія проводила свою приховану підривну діяльність, яка поставила європейський проект під сумнів", - зазначив Хара.

В даному контексті політолог навів у приклад проблеми формування уряду в Німеччині після виборів.

"Ця ситуація дуже послаблює Європейський Союз. Навіть не з економічної точки зору, а з позиції, куди буде далі рухатися цей союз, адже Німеччина - фактично і є ЄС. Ця невизначеність негативно впливає на самих європейців, навіть з точки зору Brexit", - додав він.

Хара також вказав на складність переговорів між Лондоном і Брюсселем і додав, що майбутнє ЄС залежить від Берліна і Франції.

"Невизначене бачення того, яким у майбутньому стане Європейський Союз, залежить від того, як його сформулюють, в першу чергу, Берлін і Париж. Це впливає на Україну в тому числі. Фактично ми інтегруємося в ту структуру, якої вже немає", - також пояснив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Україна неадекватно реагує на загрозу з Москви, потрібно шукати нових союзників.