RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Перше, що я зробив - купив собі гвинтівку: АТОшник розповів, як журналістів росЗМІ з Майдану раптово відправили в Крим

В середині лютого 2014 року російських журналістів, які висвітлювали події на Майдані, раптово відправили в Крим.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з кращих снайперів сил АТО, ім'я якого не розголошується з міркувань безпеки.

"Майдан для мене був природний. І для мене було шоком, коли московські журналісти, чотири або п'ять осіб, які до того два тижні ходили Майданом і висвітлювали події там для Росії, журналісти, яких ми водили, яким допомагали, раптом у якийсь момент сказали: "Усе, ми завтра їдемо в Крим". Це було десь близько 15 лютого. Для нас тоді це було незрозуміло. Якого хріна? Ось у нас тут все таке живе, куди ви зібралися? "Нам подзвонили і сказали, щоб ми їхали в Крим"...", - каже волонтер.

Після цього, каже інструктор, він купив собі зброю.

"А потім почалися кримські події. І стало зрозуміло, що вже все. Що війна буде. І перше, що я зробив – пішов і купив собі гвинтівку. Я, абсолютно мирна людина, пішов і купив собі гвинтівку! І нас зібралася ціла компанія – з друзів-ентузіастів. І ми почали тренуватися", - сказав снайпер.

На питання: "Ось так просто? Без остаточного та чіткого розуміння, до чого конкретно ви готуєтеся, як будете застосовувати отримані навички?", він відповів: "Чому ж? Розуміння було: уже все, уже наближається".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Ми відкладаємо час перемоги у війні, комусь це вигідно - один з найкращих снайперів в АТО".