RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вимоги МВФ до України: названі серйозні наслідки через дії Банкової

Дії представників влади, які не бажають виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду по створенню антикорупційного суду, підвищення цін на газ і змін до закону про пенсійну реформу, можуть привести до погіршення інвестиційного клімату України.

Про це "Апострофу" повідомив економічний експерт Віталій Шапран.

Він прогнозує, що небажання влади виконувати вимоги міжнародних донорів може привести не тільки до стрибків курсу валют, а й до проблем з інвесторами.

У відповідь на запевнення БПП в тому, що ведуться пошуки кредиторів в Китаї і ОАЕ, Шапран вказує на те, що нові кредитори будуть оцінювати відносини України з МВФ.

На можливі проблеми з новими партнерами вказує і народний депутат Ганна Гопко.

"Ми можемо знайти інших кредиторів. Але ми повинні розуміти, що вони, може, і не будуть ставити такі умови, як МВФ. Але в Міжнародному валютному фонді зацікавлені в структурних змінах в державі. Китай, наприклад, не висловить свою позицію щодо російської агресії . Він нам не допоможе в "нормандській четвірці", не надасть летальну зброю. Ми повинні розуміти, хто нам вигідний як союзник", - сказала вона.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - П'ять вимог до України: заради чого в Порошенка поставили під загрозу дуже важливий кредит.