RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ганебний список: на Заході розкрили деталі майбутніх санкцій США проти бізнес-оточення Путіна

У новий список санкцій США потраплять близько півсотні російських бізнесменів, які заробили свої статки завдяки зв'язкам з Кремлем.

Про це в інтерв'ю mbk.media повідомив аналітик Atlantic Council і професор Джорджтаунського університету Андерс Ослунд.

"Я думаю, що 40-50 осіб - найбільш ефективна цифра. Це "ганебний список", який повинен підкреслити, що це погані люди. Якщо в ньому буде 200 осіб і більше, то це в певному сенсі всі [ключові представники російської еліти]", - говорить Ослунд.

За словами експерта, в разі великого переліку в нього можуть потрапити не дуже значущі люди і всі заможні росіяни. При цьому перед США стоїть завдання виявити людей, які заробили на зв'язках з Кремлем і веде з ним комерційне співробітництво.

Також Ослунд зазначив, що при складанні списку не робиться акцент на російських держчиновників.

"Наприклад, одна група включає людей, які займаються злочинною діяльністю від імені Кремля і заробляє на такій роботі. Це можуть бути такі люди, як Костянтин Малофєєв. Інша категорія - "наближені": наприклад, Ротенберг, Тимченко, Ковальчук. Вони вже знаходяться під санкціями. Далі, мова йде про дітей "наближених" та інших чиновників, які заробили собі мільярди і високі пости. За винятком Ігоря Ротенберга, жоден з цих "золотих хлопчиків" не потрапив під санкції. Цю групу необхідно включити", - пояснює експерт.

За словами Ослунда, під санкції повинні потрапити менеджери держпідприємств, які беруть гроші зі своїх компаній в інтересах людей, близьких до Кремля.

"Нарешті, є люди, які зберігають гроші Путіна. У цю"путінську групу" входять ті ж Тимченко, Ротенберг, Ковальчук, а ще такі люди, як Петро Колбін, який знаходиться під санкціями, Сергій Ролдугін, проти якого санкцій поки немає, і ще кілька людей", - повідомив аналітик.

За словами Ослунда, під новими санкціями виявляться деякі люди зі списку російського Forbes. При цьому він зазначив, що це торкнеться тих людей, які розбагатіли завдяки владі Путіна.

"Основним джерелом, що не було ще в повній мірі використане, є" Панамське досьє ", що вийшло в квітні минулого року. Крім того, в російському Forbes є багато інформації. Якщо дивитися за довший період, то в "Відомостях" теж публікується багато цікавої інформації, і вся вона у відкритому доступі. Звичайно, є і західні розвідувальні дані, про які я не інформований", - повідомив він.

Також про майбутні санкції Вашингтона проти Москви читайте в матеріалі на "Апострофі" - Путіну готують удари по чотирьох напрямках, один з них особливо небезпечний - приватна розвідка США.