RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

В Україні пояснили, як дії Порошенка ставлять під удар нацбезпеку країни

Затягування президентом України Петром Порошенком створення антикорупційного суду є загрозою для національної безпеки країни.

Таку думку "Апострофу" висловив експерт фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара.

Зокрема, він нагадав, що Порошенко, коли йому дійсно важливо прийняття будь-якого законопроекту Верховною Радою, "знаходить підхід до тонкої душі депутатів".

"Корупція, як я вже казав, це не просто економічна проблема – це питання національної безпеки, оскільки через корупційні схеми Кремль частково керує і нашою економікою, і парламентом, бо є олігархат, який зав'язаний на Росії. З цим можна боротися лише тоді, коли буде відбудований механізм, а його не дають можливості створити. Відповідно, ми можемо зробити висновок, в чиїх інтересах працюють ті, хто ставить палки в колеса цій реформі", - зазначив експерт.

Він звернув увагу, що без просування у сфері боротьби з корупцією тиск Заходу на Україну буде рости.

"Ми все одно дуже сильно залежимо від фінансової допомоги МВФ, Світового банку, європейських структур, уряду США та європейських країн, тому вони, звичайно, мають важелі впливу, які вони можуть задіяти та які можуть боляче вдарити по нашій політичній еліті. Але зачеплять, на жаль, й усіх громадян України, оскільки це пов'язано з роботою економіки", - підкреслив Хара.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Постраждає не тільки Порошенко: хто і навіщо тисне на українську владу